IECAVNIEKA SMALCINĀTĀS LINSĒKLAS
Smalcinātas linsēklas tiek iegūtas no augstas kvalitātes linu sēklām. Tās smalcinātas, lai organisms varētu vieglāk uztvert linsēklās esošās uzturvielas.
Iecavnieka smalcinātās linsēklas piedāvājam 250g un 500g vakuma iepakojumos. Iepakojums aizsargā samaltās linsēklas no oksidācijas procesa un pagarina to lietošanas termiņu. Pēc atvēršanas uzglabāt slēgtā traukā, vēsumā.
Smalcinātas linsēklas ir bagātīgs vērtīgu uzturvielu avots. Tās satur omega-3 un omega-6 taukskābes, minerālvielas, šķīstošās un nešķīstošās šķiedrvielas, proteīnu un lignānus (dabiskas, augos sastopamas vielas ar fitoestrogēnu un antioksidantu īpašībām).
Pētījumos atzīta linsēklu labvēlīgā ietekme uz organismu un tā funkcijām. Saskaņā ar pētījumu datiem:
- linsēklas veicina asinsrites sistēmas veselību, normalizējot holesterīna līmenī;
- stabilizē gremošanas sistēmas darbību, jo satur šķīstošās un nešķīstošās šķiedrvielas;
- linsēklu sastāvā esošo alfa linolēnskābi organisms pārveido omega-3 taukskābēs, kas vērtīgas sirds un asinsvadu veselībai;
- linsēklas lieto arī svara normalizēšanai.
- Linsēklas satur lignānus, tāpēc tās ir īpaši ieteicamas sievietēm menopauzes laikā.
Lietošanai:
- pievienojiet 1-2 ēdamkarotes kefīram, jogurtam, paniņām vai augļu sulai;
- pārkaisiet ar smalcinātām linsēklām salātus, picu, maizītes vai augļu kokteili vai citus ēdienus;
- cepiet linsēklu maizi un pagatavojiet dažādus konditorejas izstrādājumus.
Uztura speciālisti iesaka iekļaut smalcinātas linsēklas uzturā. Tas ir vērtīgs un veselīgs dabas produkts.