AUKSTI SPIESTA, NERAFINĒTA

Rapšu eļļa, 1L

Augstākās kvalitātes, pirmā spieduma rapšu sēklu eļļa. Pankūkām, kartupelīšiem, brokastu olām un citiem ēdieniem piešķirs zeltainu krāsu un kraukšķīgumu. Izcila cepšanai un salātiem.

Ar atbildību pārraugām visu ražošanas ciklu – no sēklas līdz galdam. Mūsu eļļas ir nerafinētas, tādēļ īstas un dzīvas. Tajās saglabāti vitamīni un minerālvielas.

Cepšanai
Cepšanai
Kulinārijai
Kulinārijai
Konditorejai
Konditorejai
Salātiem
Salātiem
AUKSTI SPIESTA, NERAFINĒTA

Rapšu eļļa, 1L

Augstākās kvalitātes, pirmā spieduma rapšu sēklu eļļa. Pankūkām, kartupelīšiem, brokastu olām un citiem ēdieniem piešķirs zeltainu krāsu un kraukšķīgumu. Izcila cepšanai un salātiem.

Ar atbildību pārraugām visu ražošanas ciklu – no sēklas līdz galdam. Mūsu eļļas ir nerafinētas, tādēļ īstas un dzīvas. Tajās saglabāti vitamīni un minerālvielas.

PRODUKTA UZTURVĒRTĪBA/
100 ml satur
Enerģētiskā vērtība
3404kJ/828kcal
Tauki
92 g
tostarp
Piesātinātās taukskābes
6 g
Mononepiesātinātās taukskābes
62 g
Polinepiesātinātās taukskābes
24 g
Ogļhidrāti
0 g
Cukuri
0 g
Olbaltumvielas
0 g
Sāls
0 g
Vitamīns E
28 mg - 233% ***
Iecavnieka rapšu eļļa

Katras saimnieces virtuvē neaizvietojams palīgs ir eļļa. To piedāvājums ir ļoti plašs un pielietojums dažāds.

Taukskābju satura ziņā nerafinēta rapšu eļļa ir ļoti līdzīga olīveļļai un tautā tiek dēvēta par ”Ziemeļu olīveļļu”.

Auksti spiestā rapšu eļļa ir bagāta ar vitamīnu E, kas ir dabīgs antioksidants un tiek dēvēts par jaunības eliksīru. Pat viena tējkarote eļļas dienā mūsu organismu spēj apgādāt ar vajadzīgo daudzumu eļļā paslēpto taukskābju un citu vērtīgo vielu.

Nerafinētās eļļas iegūst ar auksto spiešanas tehnoloģiju, ķīmiski nepārveidojot un saglabājot visas bioloģiski aktīvās vielas. Rapšu eļļā ir maz piesātināto jeb tā saukto slikto tauku – tikai 6%. Tā ir bagāta ar mononepiesātinātajām taukskābēm, bet tās savukārt pie termiskās apstrādes ir stabilas, tāpēc auksti spiestā rapšu eļļā drīkst cept. Polinepiesātinātās taukskābes omega-3 un omega-6 rapšu eļļā ir ideālā, veselībai vēlamā proporcijā.

Rapšu eļļu lieto cepšanai, salātos, dažādu mērču pagatavošanai, konditorejā.

Rapšu eļļu lieto medicīnas preparātu – ekstraktu, ziežu, arī kosmētisko eļļu un krēmu – ražošanai. Tā ir dažādu kosmētisko pieniņu sastāvos, jo mazina ādas kairinājumu pēc saules peldēm.

Latvijā, Iecavā SIA “Iecavnieks & Co” ražo nerafinētu rapšu eļļu ar nemainīgi augstu kvalitāti.

Šī vietne izmanto sīkdatnes

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat mūsu lietošanas noteikumiem