AUKSTI SPIESTA, NERAFINĒTA

Rapšu eļļa, 0,75L

Augstākās kvalitātes, pirmā spieduma rapšu sēklu eļļa. Pankūkām, kartupelīšiem, brokastu olām un citiem ēdieniem piešķirs zeltainu krāsu un kraukšķīgumu. Izcila cepšanai un salātiem.

Ar atbildību pārraugām visu ražošanas ciklu – no sēklas līdz galdam. Mūsu eļļas ir nerafinētas, tādēļ īstas un dzīvas. Tajās saglabāti vitamīni un minerālvielas.

Rapšu eļļa
Cepšanai
Cepšanai
Kulinārijai
Kulinārijai
Salātiem
Salātiem
Konditorejai
Konditorejai
AUKSTI SPIESTA, NERAFINĒTA

Rapšu eļļa, 0,75L

Augstākās kvalitātes, pirmā spieduma rapšu sēklu eļļa. Pankūkām, kartupelīšiem, brokastu olām un citiem ēdieniem piešķirs zeltainu krāsu un kraukšķīgumu. Izcila cepšanai un salātiem.

Ar atbildību pārraugām visu ražošanas ciklu – no sēklas līdz galdam. Mūsu eļļas ir nerafinētas, tādēļ īstas un dzīvas. Tajās saglabāti vitamīni un minerālvielas.

PRODUKTA UZTURVĒRTĪBA/
100 ml satur
Enerģētiskā vērtība
3404kJ/828kcal
Tauki
92 g
tostarp
Piesātinātās taukskābes
6 g
Mononepiesātinātās taukskābes
62 g
Polinepiesātinātās taukskābes
24 g
Ogļhidrāti
0 g
Cukuri
0 g
Olbaltumvielas
0 g
Sāls
0 g
Vitamīns E
28 mg - 233% ***
IECAVNIEKA RAPŠU EĻĻA

Katras saimnieces virtuvē neaizvietojams palīgs ir eļļa. To piedāvājums ir ļoti plašs un pielietojums dažāds.

Taukskābju satura ziņā nerafinēta rapšu eļļa ir ļoti līdzīga olīveļļai un tautā tiek dēvēta par ”Ziemeļu olīveļļu”.

Auksti spiestā rapšu eļļa ir bagāta ar vitamīnu E, kas ir dabīgs antioksidants un tiek dēvēts par jaunības eliksīru. Pat viena tējkarote eļļas dienā mūsu organismu spēj apgādāt ar vajadzīgo daudzumu eļļā paslēpto taukskābju un citu vērtīgo vielu.

Nerafinētās eļļas iegūst ar auksto spiešanas metodi, ķīmiski nepārveidojot un saglabājot visas bioloģiski aktīvās vielas. Rapšu eļļā ir maz piesātināto jeb tā saukto slikto tauku – tikai 6%. Tā ir bagāta ar mononepiesātinātajām taukskābēm, kas pie termiskās apstrādes ir stabilas, tāpēc auksti spiestā rapšu eļļā drīkst cept. Polinepiesātinātās taukskābes omega-3 un omega-6 rapšu eļļā ir ideālā, veselībai vēlamā proporcijā.

Rapšu eļļu lieto cepšanai, salātos, dažādu mērču pagatavošanai, konditorejā. To raksturo zeltaina krāsa un neuzbāzīgi riekstaina smarža.

Vēl rapšu eļļu lieto medicīnas preparātu – ekstraktu, ziežu, arī kosmētisko eļļu un krēmu ražošanai. Tā ir dažādu kosmētisko pieniņu sastāvā, jo mazina ādas kairinājumu pēc saules peldēm.

Latvijā, Iecavā SIA “Iecavnieks & Co” ražo nemainīgi augstas kvalitātes auksti spiestu, nerafinētu rapšu eļļu.

Šī vietne izmanto sīkdatnes

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat mūsu lietošanas noteikumiem