12–14 pankūkām

Plānās pankūkas ar zemenēm

Katrā ģimenē ir sava pankūku recepte un savs pankūku cepējs, kurš parasti visu dara “uz aci”. Ja jūsu ģimenē tā vēl nav, tad te būs precīza recepte ar nomērītām sastāvdaļām. Laba pankūka ir ar zeltainām maliņām, un Iecavnieks rapšu eļļā cepto pankūku maliņas ir dzeltenas kā rapšu lauks.
Apskatīt recepti
arrow
arrow
Sastāvdaļas:
Kviešu milti
200 g
Ūdens
250 ml
Piens
250 ml
Olas
2
Cukurs
40 g
Iecavnieks rapšu eļļa
30 ml
Šķipsniņa sāls
Iecavnieks rapšu eļļa cepšanai
Zemenes pasniegšanai
Kļavu sīrups pasniegšanai
Pagatavošana:
  1. Bļodā liek miltus, sāli un cukuru, pievieno olas, rapšu eļļu un trešdaļu piena. Visu samaisa biezā, viendabīgā mīklā. 
  2. Pakāpeniski pievieno atlikušo pienu un beigās arī ūdeni. Nepārtraukti maisa, lai neveidojas kunkuļi. Mīklu atstāj nostāvēties 30–40 minūtes (šis ir pavisam obligāti).
  3. Pankūku cepšanai kārtīgi sakarsē pannu. Pannā pievieno kādu tējkaroti rapšu eļļas, tad lej pusi zupas kausiņa mīklas un izlīdzina to pa visu pannu. Kad pankūka apakšā ir zeltaini brūna, to apgriež otrādi un cep līdz galam. Katru pankūku cep aptuveni 1 minūti no katras puses. 
  4. Pasniedz ar svaigām zemenēm, kas pārlietas ar kļavu sīrupu.

Lai labi garšo!

Šī vietne izmanto sīkdatnes

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat mūsu lietošanas noteikumiem