BAGĀTĪGS PROTEĪNA AVOTS

Kaņepju sēklas, 250g

Augstākās kvalitātes kaņepju sēklas. Tās ir vērtīgs uztura papildinājums – šķiedrvielu, proteīna un taukskābju avots. Pievieno svaigiem salātiem, cepot maizi vai saberz piestā un pagatavo kaņepju sviestu!

Konditorejai
Konditorejai
Salātiem
Salātiem
Ar jogurtu
Ar jogurtu
BAGĀTĪGS PROTEĪNA AVOTS

Kaņepju sēklas, 250g

Augstākās kvalitātes kaņepju sēklas. Tās ir vērtīgs uztura papildinājums – šķiedrvielu, proteīna un taukskābju avots. Pievieno svaigiem salātiem, cepot maizi vai saberz piestā un pagatavo kaņepju sviestu!

PRODUKTA UZTURVĒRTĪBA/
100 ML SATUR
Enerģētiskā vērtība
2054 kJ/497 kcal
Tauki
35.5 g
tostarp
Piesātinātās taukskābes
2.5 g
Mononepiesātinātās taukskābes
3.2 g
Polinepiesātinātās taukskābes
29 g
Ogļhidrāti
5.4 g
Cukuri
3.4 g
Šķiedrvielas
28 g
Olbaltumvielas
25 g
Sāls
0,002 g
IECAVNIEKA KAŅEPJU SĒKLAS

Kaņepju sēklu vērtīgās īpašības un aromātisko garšu atzina jau senatnē. Pats vērtīgākais kaņepēs ir auglis – brūns, spīdīgs riekstiņš jeb sēkla. Kaņepju sēklas ir ļoti vērtīgas. Tās satur 30-38 % eļļas. Uzturspeciālisti uzskata, ka kaņepju eļļa ir labāka par zivju eļļu, jo to iespējams iegūt ekoloģiski tīrāku un tā satur pilnvērtīgāk izmantojamas aminoskābes, kā arī omega-9 taukskābes, kuras nav atrodamas zivju eļļā.

Globulīns, ko satur kaņepju sēklas, ir vislīdzīgākais globulīnam, kas atrodas cilvēka asinsplazmā. Tas ir vitāli svarīgs imunitātes uzturēšanai, jo organismā ražo antivielas. Vērtīgā sastāva dēļ kaņepes reizēm sauc arī par augu valsts karalienēm.

Kaņepju sēklas satur daudz augu olbaltumvielu, aminoskābes, šķiedrvielas, ogļhidrātus, kā arī kalciju, kāliju, magniju, fosforu u.c. savienojumus un eļļu, kuras sastāvā ir organismam vērtīgās nepiesātinātās taukskābes omega-3 un omega-6.

Kaņepju sēklas ir vērtīgas cilvēka veselībai, jo:

  • stiprina imunitāti;
  • tīra artērijas, neļaujot uzkrāties holesterīnam;
  • uzlabo vielmaiņu;
  • veicina zarnu darbību un rada sāta sajūtu.
Šī vietne izmanto sīkdatnes

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat mūsu lietošanas noteikumiem