Dzīvas eļļas
agardām maltītēm
hero slide

Rapšu eļļa

hero slide

Linksēklu produkti

hero slide

Kaņepju produkti

arrow
arrow
Mūsu stāsts

Jau 20 gadus ražojam

auksti spiestas, nerafinētas eļļas

Mēs pirmie atvedām uz Latviju zeltainos rapšu laukus, bez kuriem vairs nav iedomājamas ne Latvijas ainava, ne Instagram sienas.

Sēklām, lai tās izaugtu līdz zeltainam laukam, vajag ne tikai laiku, bet arī rūpes, uzmanību un zināšanas, kuras gluži kā ražu esam ievākuši un likuši lietā jau 20 gadus, sasniedzot bezgala daudz virtuves un galdus.

Liekot roku uz sirds un katras “Iecavnieka” eļļas pudeles, varam teikt, ka ar atbildību izturamies pret darbu, ko darām, lai radītu no rapša, kaņepēm un linsēklām augstvērtīgāko, ko vien spējam. Tāpēc eļļas ik dienu savās virtuvēs testējam un lietojam arī paši un nekautrējamies tās ieteikt draugiem.

Kā top Iecavnieks eļļa
arrow
arrow

No sēklas līdz galdam

Sējas laiks — svarīgākais veiksmīgai rapša audzēšanai

Rapša audzēšana ir nepārtraukts process. Rudenī pēc ražas novākšanas, apstrādājam laukus un sējam ziemas rapsi. Pavasarī rūpīgi pārbaudām kā lauki pārziemojuši.

Atbilstoši Eiropas Savienības noteikumiem, mēs izmantojam kvalitatīvu rapša sēklu, kura nav ģenētiski modificēta un atbilst pārtikas drošības prasībām. Pateicoties rūpīgai selekcijai, tādām šķirnēm kā Brassicanapus 00 un 000, erukskābes līmenis ir tuvs nullei. Tas padara rapsi par vienu no vērtīgākajiem eļļas augiem cilvēka veselībai.

No sēklas līdz galdam

Rapsi audzējam atbildīgi

Pieredzējuši agronomi gudri rūpējas par mūsu lauku veselību. Vairāk kā 500 hektāros zemes audzējam četras augu kultūras – vasaras un ziemas kviešus, rapsi un lauku pupas. Ievērojot augu seku, mums izdodas samazināt nezāļu un kaitēkļu daudzumu, tādējādi minimizējot augu aizsardzības līdzekļu lietošanu.

Atbildīga un ilgtspējīga lauksaimniecība ir veids kā mēs rūpējamies par dabu un cilvēkiem mums līdzās.

No sēklas līdz galdam

Auksti spiestas eļļas – veselīgākas

Ražojam eļļu, izmantojot aukstās spiešanas metodi. Šādā veidā iegūta eļļa saglabā tās dabiskās īpašības – dzidru, zeltainu krāsu, riekstainu garšu, smaržu un sastāvā esošos vitamīnus un minerālvielas. Eļļa ir biezāka kā rafinētās alternatīvas, tāpēc uz pannas tā būs vajadzīga mazāk.

Ar lepnumu piedāvājam dabīgus un dzīvus produktus, kas vērtīgi veselībai.

Atbalstot reģionālo lauksaimniecību, eļļas ražošanai izmantojam tikai Latvijā audzētu rapšu sēklu – no pašu laukiem vai iepirktu no vietējiem zemniekiem.

No sēklas līdz galdam

UZTICAMA EĻĻA GARDĀM MALTĪTĒM

Vēlamies Tevi iedvesmot gatavot veselīgi un garšīgi, izmantojot dzīvus, pēc iespējas mazāk pārstrādātus produktus.
Iecavnieks auksti spiestajai rapšu eļļai ir patīkami riekstaina garša un izcila struktūra, kas iederas gatavojot visdažādākos ēdienus – sākot ar zeltaini apceptiem kartupelīšiem un bedzot ar smalkām jūras velšu maltītēm.

Tā būs uzticams kompanjons cepot, sautējot vai gatavojot svaigu salātu mērces.

No sēklas līdz galdam

Sēt
Sējas laiks — svarīgākais veiksmīgai rapša audzēšanai

Rapša audzēšana ir nepārtraukts process. Rudenī pēc ražas novākšanas, apstrādājam laukus un sējam ziemas rapsi. Pavasarī rūpīgi pārbaudām kā lauki pārziemojuši.

Atbilstoši Eiropas Savienības noteikumiem, mēs izmantojam kvalitatīvu rapša sēklu, kura nav ģenētiski modificēta un atbilst pārtikas drošības prasībām. Pateicoties rūpīgai selekcijai, tādām šķirnēm kā Brassicanapus 00 un 000, erukskābes līmenis ir tuvs nullei. Tas padara rapsi par vienu no vērtīgākajiem eļļas augiem cilvēka veselībai.

Audzēt
Ražot
Baudīt

Dzīvas eļļas gardām maltītēm

Iecavnieks & Co ražotās eļļas ir auksti spiestas un nerafinētas, tādēļ īstas un dzīvas. Lepojamies ar dabisku, rūpīgi izstrādātu filtrācijas metodi, kas nodrošina, ka mūsu ražotās eļļas ir īpaši dzidras. Aukstās spiešanas metode nodrošina, ka eļļās tiek saglabāti visi vērtīgie vitamīni un minerālvielas.

Veselīgās eļļas

Viss par eļļām — kas jāzina un jāņem vērā izvēloties eļļu gatavošanai.

Lasīt vairāk
Šī vietne izmanto sīkdatnes

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat mūsu lietošanas noteikumiem