AUKSTI SPIESTA, NERAFINĒTA

Linsēklu eļļa, 0,25L

Bagātīgs OMEGA 3 avots. Lietot atsevišķi vai kopā ar ēdienu. Nekarsēt. Pieļaujams neliels rūgtums.

Svaigu
Svaigu
Salātiem
Salātiem
AUKSTI SPIESTA, NERAFINĒTA

Linsēklu eļļa, 0,25L

Bagātīgs OMEGA 3 avots. Lietot atsevišķi vai kopā ar ēdienu. Nekarsēt. Pieļaujams neliels rūgtums.

PRODUKTA UZTURVĒRTĪBA/
100 ml satur
Enerģētiskā vērtība
3404 kJ/828 kcal
Tauki
92 g
tostarp
Piesātinātās taukskābes
9 g
Mononepiesātinātās taukskābes
18 g
Polinepiesātinātās taukskābes
65 g
Ogļhidrāti
0 g
Cukuri
0 g
Olbaltumvielas
0 g
Sāls
0 g
Iecavnieka linsēklu eļļa

Katrai nācijai ir savi īpašie līdzekļi, lai pāragri nenovecotu vai nesaslimtu. Japāņiem tās ir jūras aļģes, ķīniešiem – rīss, afrikāņiem – papaija un ananāss, skandināviem – dziļūdens zivis, frančiem – sarkanvīns. Arī latviešiem ir savs brīnumlīdzeklis un tie ir lini. Pat ārsti iesaka lietot 1-3 ēdamkarotes linu eļļas dienā. Kas lineļļā ir tik vērtīgs?

Linsēklu eļļa ir īpaša ar to, ka tā ir vienīgā augu eļļa, kurā Omega-3 taukskābes proporcionāli ir vairāk nekā Omega-6  taukskābes.

Ir svarīgi, lai cilvēka organismā būtu pareizā Omega-3 un Omega-6 attiecība. Tas ir 1:2, bet mūsdienu ātrais dzīvesveids ne vien pastiprināti izdedzina Omega-3 taukskābes (stress, augsts cukura patēriņš, u.c.), bet arī nodrošina nevēlami augstu Omega-6 taukskābju līmeni organismā. Tā kā Omega-3 taukskābes ikdienā lietotajos produktos ir mazāk atrodamas, svarīgi tās uzņemt papildus.

Mediķi un zinātnieki uzskata, ka tieši linu eļļa ir vislabākais F vitamīna dabiskais avots. F vitamīns tā pat kā neaizvietojamo taukskābju komplekss ir enerģijas avots. Linolskābe un linolēnskābe ir svarīgi nervu šūnu būvelementi un, pats galvenais, tās nepieciešamas unikālu organisma bioloģisko regulatoru prostaglandīnu veidošanai. Arī tie tāpat kā viss mūsu dzīvē var būt “labi” un “slikti”. “Labie” pazemina asinsspiedienu, izšķīdina asinsvados trombus, samazina iekaisumus un sāpes locītavās, veicina rētu sadzīšanu, paaugstina organisma imunitāti cīņā ar vīrusiem un vēža šūnām. “Slikto” prostaglandīnu darbība ir gluži pretēja. Un abus šos regulatorus mūsu ķermenis ražo no vienas izejvielas – linolēnskābes, turklāt to abu līdzsvars ir mūsu bioloģiskā dzīve.

Linu eļļa ir vienīgā no augu eļļām, kas ir arī medicīniska un kuras lietošana pārtikā veicina “labo” prostaglandīnu sintēzi, tātad arī ilgāku un veselīgāku mūžu.

Linsēklu eļļā atrodamās taukskābes ir arī nepieciešamas daudziem cilvēka veselībai un dzīvībai svarīgiem procesiem – normālai augšanai, laktācijai, dzimumfunkcijām, normālai tauku veidošanai un maiņai audos, ka arī holesterīna samazināšanai asinīs. Linsēklas lieto arī kā ārstniecisku līdzekli gremošanas slimību ārstēšanā – kuņģa, zarnu gļotādu iekaisumu, gastrīta, kolīta, aizcietējumu u.c. ārstēšanā.

Linsēklu eļļa jāglabā tumšā vietā, noslēgtā traukā un vēsumā, piemērm, ledusskapī. Linsēklu eļļas derīguma termiņš slēgtā iepakojumā, ievērojot pareizas uzglabāšanas nosacījumus, ir 6 mēneši.

Šī vietne izmanto sīkdatnes

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat mūsu lietošanas noteikumiem