4 personām

Biešu salāti ar kazas sieru un rapšu eļļas mērci

Garšīgu salātu noslēpums ir mērcē. Mērce ir svarīgākā salātu sastāvdaļa, tai nevajag neko žēlot, jo īpaši labu eļļu. Ar Iecavnieks rapšu eļļu gatavota salātu mērce ir riekstaina, maiga un krēmīga.
Apskatīt recepti
arrow
arrow
Sastāvdaļas:
novārītas bietes
300 g
balzametiķis
50 ml
cukurs
1 ēdamkarote
sāls un svaigi malti melnie pipari
ķiploku daiviņas
2-3
Iecavnieks rapšu eļļa cepšanai
svaigu salātlapu – biešu lapiņas, rukola, spināti vai baldriņi
100 g
mīkstais kazas siers
100 g
Iecavnieks grauzdētās kaņepju sēklas dekorēšanai
Mērcei:
Iecavnieks rapšu eļļa
50 ml
sula no ½ citrona
medus
1 tējkarote
Iecavnieks grauzdētās kaņepju sēklas
1 ēdamkarote
sinepes
1 tējkarote
ķiploks
½ daiviņa
auksts ūdens - pāris ēdamkarotes
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
  1. Bietes sagriež mazākos gabaliņos, ķiploka daiviņas nomizo un sagriež uz pusēm. Pannā lej Iecavnieks rapšu eļļu un uzkarsē, pievieno bietes, ko apcep no visām pusēm kopā ar ķiplokiem. Tad pievieno balzametiķi, cukuru un turpina cept, kamēr viss šķidrums iztvaikojis. Noņem no uguns.
  2. Pagatavo mērci. Blendera krūzē liek visas mērcei paredzētās sastāvdaļas un sablendē viendabīgā, krēmīgā mērcē. Pagaršo un pēc nepieciešamības pievieno vēl medu vai sāli.
  3. Salātu traukā kārto salātu lapas, pa virsu liek bietes, kazas siera piciņas, un visu bagātīgi pārlej ar mērci un pārkaisa ar grauzdētām kaņepju sēkliņām.

Labu apetīti!

Šī vietne izmanto sīkdatnes

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat mūsu lietošanas noteikumiem