Ar rapšu eļļu gatavots bazilika pesto

Bazilika pesto dzimtene ir Itālijas piejūras pilsēta Dženova. Vēl tagad mazie ielu veikaliņi, picērijas un kafejnīcas tiek rotātas ar bazilika podiņiem un visur pasniegta “Pasta Genovese”. Ierasts pesto gatavot ar olīveļļu, bet… šoreiz mēģinām ar rapšu eļļu. Jāatzīst – ļoti riekstaina, maiga garša. Citādāk, bet ne būt ne sliktāk.
Apskatīt recepti
arrow
arrow
Sastāvdaļas:
Baziliks
kārtīga bunte (1 veikala podiņš)
Saberzti melnie pipari
1 tējkarote
Vārīts atdzesēts ūdens
2–3 ēdamkarotes
Ķiploki
2 daiviņas (pēc izvēles)
Indijas rieksti
100 g
Rīvēts cietā tipa siers
100 g
Iecavnieks rapšu eļļa
150 ml
Sāls pēc garšas
Medus
1 ēdamkarote
Sula no ½ citrona
Pagatavošana:
  1. Riekstus pirms gatavošanas nedaudz uz pannas apgrauzdē.
  2. Bazilika lapas atdala no kātiņiem un liek blendera krūzē. Turpat pievieno rapšu eļļu, citronu sulu, apceptos riekstus, medu, sāli, piparus un ķiploka daiviņas. Visu kārtīgi sablendē.
  3. Pievieno sieru un ūdeni un vēlreiz kārtīgi sablendē. Ja blenderis mokās, pievieno vēl pa ēdamkarotei ūdeni.
  4. Pagaršo un noregulē garšu, attiecīgi pievienojot to, kas liekas par maz – sāli, medu vai citronu sulu. 
  5. Pesto uzglabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Šī vietne izmanto sīkdatnes

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat mūsu lietošanas noteikumiem