12 cepumiem

Linsēklu auzu cepumi

Šos cepumus varbūt nevar ierindot diētisko cepumu kategorijā, bet veselīgi tie ir gan – pilngraudu milti, auzu pārslas un tik vērtīgās Iecavnieks linsēklas – gan maltas, gan veselas. Tādi lielie, veselīgie cepumi pie pēcpusdienas tējas.
Apskatīt recepti
arrow
arrow
Sastāvdaļas:
Pilngraudu auzu pārslas
120 g
Iecavnieks smalcinātās linsēklas
60 g
Veselas Iecavnieks linsēklas
2 ēdamkarotes
Pilngraudu milti
40 g
Šķipsna sāls
Cepamais pulveris
½ tējkarote
Kanēlis
1 tējkarote
Sviests
90 g
Ola
1
Brūnais cukurs
120 g
Rozīnes vai rieksti
150 g
Pagatavošana:
  1. Bļodā liek sviestu istabas temperatūrā, pievieno cukuru, sāli, kanēli, un ar mikseri visu saputo, tad pievieno olu un ieputo arī to. 
  2. Iesijā miltus, pievieno Iecavnieks maltās linsēklas, Iecavnieks veselās linsēklas, auzu pārslas, cepamo pulveri un iemaisa. Beigās pievieno rozīnes un arī tās iemaisa. Masa būs drupena, bet, saspiežot plaukstā, tai jāturas kopā.
  3. No mīklas izveido 12 cepumus, kārto tos uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepumi karstumā nedaudz izpletīsies, tādēļ uz cepamās pannas tie jāliek ar atstarpēm.
  4. Cepumus cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 20–25 minūtes, līdz tie ieguvuši zeltainu krāsu. Pirms baudīšanas atdzesē.

Lai labi garšo!

Šī vietne izmanto sīkdatnes

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat mūsu lietošanas noteikumiem