4 personām

Rapšu eļļā cepti kartupeļi

Kad groza dibenā palikuši mazie kartupelīši, laiks šai receptei. To gan var tikpat gardi pagatavot ar vidēja vai liela izmēra kartupeļiem, tos sagriežot smalkākos gabaliņos. Galvenais ir atstāt kartupeļus ar visu mizu un nežēlot zeltaino rapšu eļļu.
Apskatīt recepti
arrow
arrow
Sastāvdaļas:
kartupeļi
1 kg
sāls un svaigi malti melnie pipari
pēc garšas
Iecavnieks rapšu eļļa
svaigi zaļumi - dilles un/vai pētersīļi
kārtīga bunte
ķiploku galvas
2
Pagatavošana:
  1. Kartupeļus nomazgā un nosusina. Var pārgriezt uz pusēm, var atstāt veselus. Ber bļodā, pievieno uz pusēm pārgrieztas ķiploku galvas, visu bagātīgi pārlej ar Iecavnieks rapšu eļļu, pievieno sāli un piparus un apmaisa.
  2. Visu bļodas saturu ber uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un izlīdzina vienā kārtā. Pannu liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī. Cep aptuveni 30 minūtes.
  3. Kad kartupeļi gatavi, tos bagātīgi pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Labu apetīti!

Šī vietne izmanto sīkdatnes

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat mūsu lietošanas noteikumiem