2 porcijām

Brokastu šķīvis ar zeltainām olām

Iecavnieks rapšu eļļa ir ļoti izteikti dzeltena, un, kad tajā tiek ceptas olas vai dārzeņi, arī tie pieņem ļoti skaistu, zeltainu krāsu. Pamēģiniet. Lai dienā būtu spēks, brokastīs ir jāuzņem kārtīgs olbaltumvielu avots – olas. Lūk, ideja kārtīgām, sātīgām un arī veselīgām brokastīm.
Apskatīt recepti
arrow
arrow
Sastāvdaļas:
Olas
2–4 (cik nu katrs ēdājs vēlas)
Sparģeļi
buntīte (250 g)
Spināti
100 g
Ķiršu tomātiņi
100 g
Pilngraudu maize pasniegšanai
Iecavnieks rapšu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
  1. Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Mazā pannā liek tomātus, apslaka tos ar rapšu eļļu, sāli un pipariem un liek cepties aptuveni uz 15–20 minūtēm.
  2. Tikmēr pagatavo pārējās brokastu sastāvdaļas. Pannā ielej nedaudz rapšu eļļas un strauji apcep jaunos sparģeļus, cepšanas beigās uzkaisot sāli un piparus, tad noņem tos no pannas. Nākamos tieši tāpat apcep spinātus, arī cepšanas beigās pievieno sāli, piparus un, ja ir vēlēšanās – citronu sulu, noņem no pannas.
  3. Beidzamās cep olas. Pannā ielej Iecavnieks rapšu eļļu, nogriež liesmu uz mazāku un cep olas no vienas puses kā vēršaci.
  4. Pasniedzot uz šķīvja izkārto vispirms spinātus, tad sparģeļus, pa virsu liek olas un dekorē ar krāsnī ceptiem ķiršu tomātiņiem.
  5. Klāt labi garšos pilngraudu maizīte un laba rīta kafija, kāda nu katram tīk.

Lai labi garšo!

Šī vietne izmanto sīkdatnes

Informējam, ka šajā vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat mūsu lietošanas noteikumiem